Hollands Kroon

Burgerhulpverleners voor AED in Lutjewinkel gezocht

Adverentie

LUTJEWINKEL – In december vorig jaar is door Penny Komrij het initiatief genomen om via een online actie van de Hartstichting een AED apparaat in het hart van Lutjewinkel te krijgen. In een hele korte tijd is het gelukt om het voor elkaar te krijgen.
Inmiddels is de Lutjewinkeler AED opgehangen midden in het dorp, bij de entree van Cultuurhuis de Kolk. Een belangrijk aspect is dat er voldoende mensen zijn die zich beschikbaar stellen als Burgerhulpverlener. Als Burgerhulpverlener moet je beschikken over een reanimatie/AED certificaat en kun je opgeroepen worden om hulp te verlenen met een AED.

Het zou mooi zijn als er ook in en rond Lutjewinkel een aantal Burgerhulpverleners zijn die de AED kunnen bedienen. Speciaal hiervoor wil het Cultuurhuis in september een cursus Reanimatie/AED organiseren, data en tijd volgen later. Deze cursus bestaat uit 2 avonden a 2.5 uur. Bij 5 deelnemers (minimaal) zijn de kosten €15 euro, bij 12 deelnemers (maximaal) € 6 euro. Voor meer informatie en/of aanmelding voor de reanimatie/AED cursus kun je mailen naar info@cultuurhuisdekolk.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button