Nieuws

Gemeente heeft nog geen meldingen van de eikenprocessierups

Advertentie:

HOLLANDS KROON – Het is de laatste tijd een hot item, de eikenprocessierups. Op veel plaatsen in Nederland is deze gesignaleerd en je moet goed uitkijken om niet in aanraking te komen met het beestje.

De gemeente in Hollands Kroon heeft nog geen eikenprocessierupsen aangetroffen. Tenminste zij hebben nog geen meldingen binnen gehad.

De gemeente Hollands Kroon heeft een groot aantal bomen (ca. 45.000 st. excl. bomen in de diverse windsingels), daarvan is ca. 5% een eik. Vooral in de Waddenwijk (Wieringerwerf) zijn in het verleden relatief veel eiken geplant. Wat er in privé tuinen staan is uiteraard niet bekend bij de gemeente.

Van Staatsbosbeheer is vernomen dat er in het Dijksgatbos en Robbenoordbos geen eikenprocessierupsen zijn.

Als men de eikenprocessierups aantreft, meldt dit dan bij de gemeente.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button