Den Helder

Comenius gaat verbinding aan met Kunsthal 45

Advertentie:

Den Helder – Vooruitlopend op het nieuwe onderkomen van Kunsthal 45 gaat de Algemene Bassischool Comenius met het bestuur van Stichting Kunsthal 45 een verbinding aan om het cultuuronderwijs op school nog meer vorm te geven. De exposities brengen de leerlingen dicht bij huis met eigentijdse kunst in aanraking, om ze ervan te laten genieten en zich erover te verwonderen. Samen met de inbreng van kunsteducatief centrum Triade krijgen ze zo een compleet aanbod.

Theo Gauw, scheidend directeur/bestuurder, zegt hierover: “Wij hebben als school muziek, cultuur en kunst hoog in het vaandel. Dat willen we terugzien in het onderwijs en de ontwikkeling voor de kinderen. Daarin zoeken we naar verbinding met organisaties die ons kunnen ondersteunen en verder kunnen helpen. Dit project past ook prima in het Nationaal Plan Onderwijs, dat erop gericht is kinderen sterker en beter voorbereid in het leven te laten staan.”

Marja Lely, die symbolisch de verbinding aanging vult aan: “Met vijf exposities per jaar is er voldoende aanbod om het hele schooljaar de kinderen opnieuw te boeien. In het nieuwe onderkomen van Kunsthal 45 zullen we in de zomer ook speciale weken organiseren , waarbij de scholen waar we deze projecten mee aangaan zich van hun artistieke kant kunnen laten zien in een echte expositieruimte. En uiteraard hopen we de kinderen zo vertrouwd te maken met kunst, dat ze ook buiten school met vriendjes, vriendinnetjes of familie eens binnen komen lopen.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button