Hollands Kroon

Route ’t Hoefje – Hoefplein in Nieuwe Niedorp wordt afgesloten voor auto- en vrachtverkeer

Hollands kroon – Naar aanleiding van een verkeersonderzoek heeft het college van Hollands Kroon het besluit genomen de aansluiting van het Hoefplein op de Trambaan in Nieuwe Niedorp voor auto- en vrachtverkeer af te sluiten.

Bevoorrading van de winkels in het winkelcentrum ‘Winkelhart’ gebeurt daarom in de toekomst via de Boomgaardweg. Hiermee zorgt de gemeente voor een fijnere en veiligere leefomgeving voor de bewoners van ’t Hoefje. Het verkeersbesluit treedt in werking na afronding van de werkzaamheden aan het openbaar gebied rondom het Winkelhart. De gemeente hoopt dit voor januari 2023 afgerond te hebben.

Verkeersbesluit
Het verkeersbesluit ligt samen met het verkeersonderzoek en de nieuwe inrichting van de openbare ruimte vanaf 9 juli 2021 voor een periode van zes weken ter inzage. Reageren op het verkeersbesluit kan in deze periode door hierop een zienswijze in te dienen. Het verkeersbesluit is te vinden via officielebekendmakingen.nl.

Hoorne Vastgoed is in januari 2021 begonnen met de uitbreiding van het winkelcentrum in Nieuwe Niedorp Zo worden er drie nieuwe winkelunits gebouwd. Horeca en de fietsenwinkel verhuizen daarnaar toe en er komt uitbreiding voor de winkel ‘Pimpernel’. Naast deze uitbreiding worden de bestaande luifels vervangen zodat het winkelcentrum weer een frisse uitstraling krijgt.

Winkels
In 2022 gaat Hoorne Vastgoed ook de andere zijde van het winkelcentrum uitbreiden. De gemeente heeft inmiddels overeenstemming bereikt over de schetsontwerpen van deze uitbreiding. Hier worden de Jumbo, Action, Etos en de Vomar gehuisvest. De eerste drie winkels zijn al gevestigd in het winkelhart, maar krijgen met de uitbreiding een nieuwe winkel. Met de toevoeging van Vomar voorziet Hoorne Vastgoed de klanten van het Winkelhart een nog breder winkelaanbod te kunnen bieden.

Ook de openbare ruimte rondom het Winkelhart wordt vernieuwd. Hiervoor is een schetsontwerp gemaakt. Deze heeft Hollands Kroon in 2019 in een aantal informatiebijeenkomsten aan omwonenden laten zien. De reacties van de bewoners daarop zijn in het nieuwe ontwerp verwerkt. De gemeente streeft ernaar de werkzaamheden in het eerste kwartaal van 2022 te starten en in zijn geheel voor januari 2023 afgerond te hebben.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Famke richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via famke@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button