Den Helder

Spectaculair ‘boegbeeld’ op Triade gebouw onthuld

Den Helder – Wethouder Kees Visser heeft donderdag 8 juli een groots kunstwerk op de gevel van het Triade gebouw onthuld. Het kunstwerk is ontworpen door kunstenaar Arno Coenen in samenwerking met buurtbewoners, scholieren en bezoekers van open dagen van Triade.

“Het gebouw van Triade is prachtig, maar de glazen gevel vertelt niet direct het verhaal wat er binnen de muren gebeurt. We waren ontzettend benieuwd hoe mensen Triade zien en wat zij denken dat naar voren moet komen in het ontwerp”, vertelt Triade-directeur Sander Boschma. “Daarom heeft Arno tijdens inspiratiesessies en open dagen de inwoners van Den Helder mee laten ontwerpen aan dit kunstwerk. We vinden het fantastisch dat dit kunstwerk zodoende tot stand is gekomen door én voor inwoners van Den Helder.”

Arno Coenen, die onder meer bekend is van de ‘Horn of Plenty’ in de Markthal in Rotterdam en de flats aan de Waddenzeestraat, werkt vaker samen met anderen en zoekt aansluiting bij wat er leeft in een wijk, stad of gemeenschap. Dit levert prachtige kunstwerken op, waarin mensen zich herkennen of zich mee kunnen identificeren.

Twee medeontwerpsters van het kunstwerk, Madelon en Noa, hielpen de wethouder met de onthulling. Zij ontwierpen samen met Arno dé eyecather van het kunstwerk: een zeemeermin. Coenen: “Het kunstwerk is gebaseerd op een klassieke zeemanstatoeage. Dat nautische thema past natuurlijk perfect bij een stad als Den Helder.”

Het kunstwerk is te bewonderen bij Triade aan de Middenweg 2.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button