Hollands KroonJeugd

Al 25 jaar hutten timmeren in Hippolytushoef

Hippolytushoef – Buurtvereniging Klufterkrogt organiseert, op het trapveldje aan De Weel in Hippolytushoef, vanaf dinsdag 19 juli voor de 25e keer het jaarlijkse huttendorp. Hierbij moeten de kinderen zelf een hut in elkaar timmeren en zijn er tal van activiteiten te doen. Er wordt bij het huttendorp natuurlijk heel veel hout gebruikt en daarom is de vereniging op zoek naar allerlei soorten spijkervrij hout.

Het begon allemaal 27 jaar geleden toen Wil Kuvener ontdekte dat er een slapende buurtvereniging was in de nieuwbouw van Hippolytushoef. Met haar ervaring bij de JOL in Alkmaar begon zij samen met haar man Dirk en enkele andere enthousiaste mensen uit de wijk met het organiseren van een huttendorp voor kinderen. Werd er eerst nog gestart met 30 kinderen, nu is dat met een grote circustent, vele vrijwilligers en zo’n 300 kinderen elk jaar weer een grote happening.

Zilveren jubileum
Dit jaar wordt er voor de 25e keer, nadat het huttendorp tweemaal geen doorgang kreeg wegens corona, een huttendorp georganiseerd en is de belangstelling nog altijd overweldigend. Er wordt gestart op dinsdag 19 juli met het bouwen van de hutten. De volgende dag gaat iedereen lekker aan het ontbijt en op donderdag is er weer het vertrouwde springkussen. In de avond laten de zangtalenten in de ‘Huttendorp got Talent’ van zich horen. Omdat het dit jaar het zilveren jubileum is wil het bestuur ook graag weer het touwtrekken terug halen. Verder is de organisatie nog bezig om andere activiteiten te starten en zijn ze op zoek naar verschillende attributen.

Vrijdag worden de hutten weer afgebroken en in de avond is er voor de bouwers, vrijwilligers, sponsoren en iedereen die de buurtvereniging een warm hart toedraagt een gezellig samenzijn. Voor meer informatie en aanmelden zie de Facebookpagina van Buurtvereniging Klufterkrogt.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button