DefensieDen HelderMaritiem

Marinedagen trekken 100.000 bezoekers

Den Helder – “De Marinedagen 2022 zijn geslaagd”, aldus het Ministerie van Defensie. Het afgelopen weekend bezochten een kleine 100.000 mensen het evenement op de Marinebasis in Den Helder.

De dagen zijn zonder incidenten of problemen verlopen volgens het Ministerie. Deze editie van de Marinedagen had het thema ‘Workforce of the future’, waar het bezoekende publiek onder andere een inkijkje kreeg in allerlei technologische innovaties. Daarnaast vonden er diverse demonstraties plaats en was een groot aantal schepen opengesteld voor het publiek.

In verband met de oorlog in Oekraïne was gekozen voor een bescheiden opzet. De bezoekersaantallen waren zeker niet bescheiden: Maar liefst 100.000 mensen bezochten Den Helder. Het evenement vond plaats in een operationele context. Zo kwam vlak voor het evenement het fregat Zr.Ms. De Zeven Provinciën thuis van een enkele maanden durende inzet voor de NAVO. Zr.Ms. Karel Doorman, eveneens op zee voor de NAVO, lag dit weekend ook even binnen. “Nu meer dan ooit is het belang van de operationele gereedheid van de Koninklijke Marine duidelijk.”

Regio Noordkop maakte zaterdag een reportage van het evenement.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button