Den HelderJeugdVideo

Gemeente investeert flink in Helderse speeltuinen (video)

Advertentie:

Den Helder – Een grote make-over voor zes speeltuinen in de gemeente Den Helder dit jaar. Eén van die speeltuinen is te vinden bij buurthuis Elto, waar vijf nieuwe speeltoestellen zijn geplaatst. Wethouder Petra Bais kwam op bezoek om te kijken of de nieuwe toestellen in de smaak vielen. Hoewel de kinderen kritisch waren was het eindoordeel positief.

“De meeste toestellen vind ik wel leuk”, vertelt één van de kinderen. Vooral de kubus (zie foto) valt in de smaak: “ik vindt het leuk dat je zo lekker hoog kan klimmen en er dan vanaf kan springen!” Er zijn toestellen voor verschillende leeftijden. Het speelhuisje is meer geschikt voor jongere kinderen, de klimkubus en de draaitoren juist voor wat oudere kinderen. “Ik vind de draaitoren best wel spannend, omdat je heel hard kan draaien”, vertelt een ander kind, “maar dat is ook wel heel leuk!”

De gemeente wil kinderen stimuleren om te bewegen en vindt het daarom belangrijk om in de speeltuinen te investeren. “We willen dat kinderen lekker buiten zijn, met elkaar in contact zijn”, zegt wethouder Bais. Dat mag best wat kosten: de investering bij buurthuis Elto bedroeg zo’n vijftigduizend euro. “Het is best kostbaar, want het is niet alleen het toestel maar je moet ook voldoen aan best wel strenge veiligheidsvoorschriften”, vertelt de wethouder. De toestellen zijn ontworpen om zo’n vijftien jaar mee te gaan.

Naast de speeltuin bij Elto zijn speeltuinen aan de Lijsterbesstraat, Doorzwin 32 en Doorzwin 35 opgeknapt. De speeltuinen in de IJstraat en de H.A. Lorentzstraat staan nog op de planning voor dit jaar.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button