Cultuur/NatuurSchagenUitgaan

Zomerwandeling in het Zwanenwater

Advertentie:

Callantsoog – Wandelaars krijgen zondag 16 juli om 10:00 uur de kans om buiten de paden door natuurgebied het Zwanenwater te struinen. Onder begeleiding van een boswachter komen de lopers op nog bijna onontdekte plekken in dit waterrijke duingebied. Plekken waar zij anders niet mogen komen.

De gids neemt de wandelaars mee door de duinen, waar zij door natte duinvalleien lopen, duintoppen beklimmen met uitzicht op de natuurlijke duinmeren van het Zwanenwater en wandelen langs de bloeiende heide. Tijdens de wandeling kunnen deelnemers zich laten verrassen door de uitgestrekte en gevarieerde natuur van het Zwanenwater en genieten van de bijzondere plant- en diersoorten die het Zwanenwater rijk is. Zo zijn er vlinders, libellen, vogels, bloeiende planten, en misschien wel de groene zandhagedis te bewonderen. De boswachter kent de beste plekken om dit alles te zien en vertelt de wandelaars er graag over.

Ter ere van het 50-jarig jubileum krijgen leden van Natuurmonumenten 50% korting op excursies in het Zwanenwater. Meer informatie en aanmelden voor de wandeltocht kan via www.nm.nl/agenda/zwanenwater.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button