Politiek

Cees Meeldijk, OHK-raadslid Hollands Kroon, in opspraak in landelijke media

Advertentie:

Anna Paulowna – De wedstrijd Nederland-Engeland was woensdagavond net een kwartier onderweg toen De Telegraaf een artikel online zette over gemeenteraadslid Cees Meeldijk (Onafhankelijk Hollands Kroon). Meeldijk, die recent voor BBB op plek zeven een waar stemmenkanon bleek bij de Europese verkiezingen, zou in de aanloop naar de halve finale een bewerkte NSB poster hebben geplaatst op X die om, niet voetbal gerelateerde, historische vergelding vraagt.

Hoewel de poster inmiddels verwijderd is en Meeldijk zijn excuses aan Caroline van der Plas heeft gemaakt, die het voorval richting Telegraaf als een “domme fout” kwalificeerde, maakten ook andere landelijke media melding van het bericht. Het raadslid zelf geeft desgevraagd aan “geen idee van de context te hebben gehad en de fotobewerking zelf ook niet uitgevoerd te hebben, omdat hij echt niet weet hoe dat moet.” Ook vindt hij “dat de ophef nergens over gaat.” Dat neemt niet weg dat Meeldijk in het vervolg wel kritischer zal zijn op zaken die hij op social media plaatst, omdat hij partijen als BBB en OHK niet wil beschadigen.

Fractievoorzitter Alexander Bügel van OHK geeft desgevraagd aan dat hij “de ophef vooral heel erg ongelukkig voor Cees vindt”. Daarnaast weet Bügel behoorlijk zeker dat Cees niet de intentie had om een extreemrechtse uiting te plaatsen. “Ik ken Cees al heel wat jaren, waarbij hij altijd een prima bijdrage in onze fractie heeft en zo zit hij gewoon niet in elkaar. Ik heb hem nog niet gesproken, maar we zullen het er vanavond (donderdagavond, red.) voor de raadsvergadering nog wel even over hebben.”

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. In het verleden was hij onder meer werkzaam bij NRG en als wethouder in de gemeente Den Helder. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl.

1 reactie

  1. Als je de laatste 2 regels van het door hem gemaakte affiche leest, waarin Engeland verweten wordt dat zij Duitsland tijdens de 2e Wereldoorlog bombardeert, is dat overduidelijk propaganda van nationaalsocialistische kant. Elke historicus kan dat niet anders interpreteren, dus ook historicus Meeldijk niet. Zijn excuus dat hij de bron van het affiche (de NSB) niet kende komt mij niet erg geloofwaardig over.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button