Uitgaan

Nog een paar weken Foto Biënnale Wieringen

Speciale evenementen in de weekenden

Advertentie:

Hollands Kroon – De tweede editie van de Foto Biënnale Wieringen vindt momenteel plaats op vijf locaties op Wieringen, het voormalige Zuiderzee-eiland in de kop van Noord-Holland. De derde week van de foto-expositie is in volle gang. De komende drie weekenden vinden er enkele speciale evenementen plaats.

• Op 13 juli vanaf 14.00 uur in de Kapel te Den Oever: Een artist talk met Rem van den Bosch Rem vertelt over zijn project ‘Wieringen eiland af’. Reserveren is nodig.

• Op 21 juli vanaf 14.00 uur in de Oosterlander kerk: Cris Toala Olivares houdt een lezing met beelden over zijn Waddenzeeproject. Toegang met geldig Passe Partoutticket.

• Op zaterdag 27 juli om 14.00 uur in de Oosterlander kerk: een fotografieworkshop door Annet de Graaf. Tover magie uit je smartphone of camera!

Exposities
Tot en met zondag 4 augustus is het werk te bekijken van Rem van den Bosch – Dirk Kome – Gerrit Ooteman – Anna Swagerman en Cris Toala Olivares. Binnen deze editie ‘KEERLINGEN’ werken de FBW en de gemeente Hollands Kroon samen in het kader van project ‘ZuiderZeeWerken àl 100 jaar, nóg 100 jaar’. De ’Biënnale Special’ wordt deze keer verzorgd door Rem van den Bosch. Zijn werk is te zien in de Zuiderzeekapel te Den Oever; een mooie link naar de Zuiderzeewerken.

In de Oosterlanderkerk toont Cris Toala Olivares highlights uit zijn Werelderfgoed Waddenzee project. Anna Swagerman toont in de crypte van de Oosterlanderkerk haar nieuwe serie ’Verborgen gebeden’, verstilde foto’s van het wad. Op de buitenlocatie bij B&B Op Zestien te Hippolytushoef zijn indringende zwart-wit portretten van Gerrit Ooteman te bewonderen. Dirk Kome heeft met zijn nieuwe serie over Wieringen, het land en haar inwoners, een plek in de galerie van Studio Blank te Den Oever.

Meer informatie over de fotografen en hun werk, alsmede over reserveringen, openingstijden, locaties, kaartverkoop et cetera, op de website van Foto Biennale Wieringen: www.fotobiennalewieringen.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button