Sport

Suns voegt ‘floor leader’ Trevion Crews toe aan selectie

Advertentie:

Den Helder – De selectie van de heren Den Helder Suns is aangevuld met Trevion Crews, volgens de Suns is hij “de gewenste floor leader voor komend seizoen”. De uit Fort Wayne, Indiana, afkomstige speler kwam afgelopen seizoen uit voor JobStairs Giessen 46-ers, dat als tweede eindigde in de reguliere eindstand van de Duitse Pro A competitie.

“Aan de hand van een uitvoerige data-analyse kwam een aantal spelers op onze radar die wij grondig bekeken hebben. Wij waren op zoek naar een ervaren floor leader die een ploeg beter laat spelen, die de bal het werk laat doen en die goed past in de uptempo speelstijl die wij voor ogen hebben”, aldus SUNS hoofdcoach Paul Vervaeck.

In Trevion Crews denkt Den Helder SUNS die speler gevonden te hebben. “TreVion is 28 jaar, kent het Europese basketbal en heeft bij de start van zijn loopbaan samengespeeld met Malcolm Kreps. Die was zeer goed te spreken over zijn persoonlijkheid en basketbalkwaliteiten. In de jaren daarna deed Trevion het heel goed bij Karlsruhe, Bayer Leverkusen en afgelopen seizoen Giessen 46-ers in de goed aangeschreven Duitse Pro A. Aan de hand van de gesprekken met sportief manager Thomas Koenis en mij werd duidelijk dat een samenwerking in het verschiet lag.”

Van Trevion Crews, die afstudeerde aan Bethel University, wordt verwacht dat hij leiding geeft aan twee kanten van het veld. Thomas Koenis: “Hij is fysiek sterk, beschikt over een goed afstandsschot en geeft invulling aan datgene wat van hem gevraagd wordt.”

Den Helder SUNS start maandag 12 augustus met de voorbereiding op het seizoen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button