Uitgaan

Kindertheater Gniffel in Lelypark

Adverentie

WIERINGERWERF – Stichting Cultuur binnen de Dijken heeft niet stil gezeten deze zomer. Maar nu is het toch echt alweer de laatste week van hun project: Levenskunstig de zomer door.

Voor dit project hebben ze in de vakantietijd extra activiteiten georganiseerd voor senioren. De tijd dat andere activiteiten vakantie-stop houden en hun (klein)kinderen op vakantie gaan. In de zomerweken hebben de senioren daardoor vaak minder sociale contacten. Cultuur binnen de Dijken probeerde een steentje bij te dragen om dit te verminderen door gezellige culturele activiteiten te organiseren.

Deze week eindigen ze met 2 activiteiten. Donderdagmiddag de “Senioren met achter-klein-buur-leen-bonus-kinddag” en op zondagmiddag  het “Kan je een beetje-totaal niet-zeker wel-alleen maar hard- of vals-zingen-zing-dan-meezingkoor”

Donderdag 15 augustus  begint de middag om 14:30 uur in Lelypark in Wieringerwerf. De eerste “Senioren met achter-klein-buur-leen-bonus-kinddag” is een middag waarin de nadruk ligt op contacten tussen ouderen en kinderen. Het begint met een leuke interactieve theatervoorstelling van Theater Gniffel. Daarna is er een open podium waarbij iedereen die wil de mogelijkheid krijgt om zijn/haar kunsten te vertonen. Bespeel je een instrument, kan je mooi zingen, dansen of een minuut op je hoofd staan, laat het zien! Het geheel wordt muzikaal ondersteund en begeleid door accordeonist Herman Koopman.

De vraag van Cultuur binnen de Dijken is :” Kids, nodig je opa/ buurvrouw of oudtante uit om ook mee te gaan. (papa of mama mag natuurlijk evengoed ook mee).
En andersom: 60-plusser trek je (achter)kleinkinderen achter het scherm vandaan, of haal wat leenkinderen bij de buren en kom gezellig meekijken naar de leuke voorstelling van Theater Gniffel en neem actief of passief deel aan het open podium.

Laten we er met z’n allen een mooi feest van maken!”

Zondagmiddag 18 augustus is er in het Kompas (Meeuwstraat 44 in Wieringerwerf) van 14:00 – 16:00 uur het “Kan je een beetje-totaal niet-zeker wel-alleen maar hard- of vals-zingen-zing-dan-meezingkoor”. Alle 60-plussers die zin hebben om mee te zingen met liederen van Toen worden hierbij uitgenodigd om mee te doen. Begeleid door pianiste/dirigent Ria Appelman moet het wel een gezellige middag worden!

 

Reserveer een plekje voor deze activiteiten bij stichting@cultuurbinnendedijken.nl of 06-19505135

Kosten senioren-kind dag           €3,- p.p.

Kosten meezingkoor                    €2,- p.p.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button