Uitgaan

Natuurgids leidt bezoekers 11 februari rond door Noordduinen

Advertentie:

Den Helder – Landschap Noord-Holland organiseert zondag 11 februari van 13:00 tot 15:00 uur een wandeling door de Noordduinen bij Den Helder. In deze zwerf- en ontdekkingstocht staat de dynamiek van dit gebied centraal en kunnen de wandelaars heerlijk uitwaaien.

Onderweg bij deze wandeling door de Noordduinen, tussen Callantsoog en Den Helder, krijgen de wandelaars van alles te zien en te horen over dit gebied. Kortom, hun nieuwsgierigheid wordt bij deze boeiende wandeling geprikkeld en gevoed. Het duinkonijn is bijvoorbeeld onmisbaar voor vitale, natuurlijke duinen. Met hun gekrabbel en gegraaf hebben konijnen grote invloed op hun omgeving en zorgen ze voor ideale omstandigheden voor andere soorten. Zo houden ze overheersende grassen kort, zodat typische duinplanten kunnen overleven.

De gids neemt de wandelaars mee buiten de gebaande paden, dus opgeroepen wordt om goede wandelschoenen aan te trekken en bij het jaargetijde passende kleding te dragen. Daarnaast wordt geadviseerd een verrekijker en fototoestel mee te nemen. Geïnteresseerden moeten zich vooraf aanmelden, aansluiten is niet mogelijk. Vertrekpunt is parkeerplaats Middenvliet; Hoek Zanddijk- Middenvliet. Meer informatie staat op de website van Landschap Noord-Holland.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button