Den Helder

Offerfeest gevierd bij Nida Ul Islam

Advertentie:

Ongeveer 200 gelovigen kwamen zondagochtend naar de Sociaal Culturele Stichting “Nida ul Islam” voor de viering van het Offerfeest. Een grote feestdag voor de Islam waarin het delen met armen, buren en familieleden een grote rol speelt. Na het ochtendgebed in de gebedsruimte van de stichting feliciteerde men elkaar met deze feestdag en werd met elkaar wat gegeten en gedronken, terwijl de kinderen lekker los gingen op de springkussens.

Feestdag
Voor het ochtendgebed reinigen de gelovigen zich, dit kan thuis, maar ook in het gebouw van de stichting. Een mooie ruimte offerfeestis hier voor ingericht om deze rituele handelingen te verrichten. Een oproep om gul te geven aan de stichting voor de gemaakte kosten past prima bij deze feestdag. De collectezak ging rond, en warempel, er kon ook met pin gedoneerd worden.

Na het gebed vrolijke gezichten en vele felicitaties aan elkaar om deze feestdag te vieren. De mannen, vrouwen en kinderen kwamen weer bij elkaar, dit gebeurde buiten want met deze temperaturen is dat wel zo gezellig. De springkussens, waarvan één oer-Hollandse koe, werden gretig gebruikt. Natuurlijk werd door de oudere jeugd even een lekker balletje getrapt. Zondagavond komen de gelovigen weer bij elkaar om samen te eten.

Offerfeest
Het Offerfeest of het Grote Feest is het tweede eid-feest in de Islam. Het wordt gevierd ter nagedachtenis aan de profeet Ibrahim die bereid was zijn zoon te offeren voor god. Zover kwam het niet, toen Ibrahim zijn zoon ter ere van God met een mes wilde doden, sneed het mes niet. Daarop klonk de stem van God en die stuurde vervolgens een engel naar profeet Ibrahim die zei dat een ram de plaats van de zoon in mocht nemen. (bron: Wikipedia)

Sociaal Cultureel Stichting Nida ul Islam
Nida ul Islam is een religieuze instelling gevestigd aan de Fresiastraat in Den Helder. Zo’n drie jaar geleden is het voormalige schoolgebouw gekocht van de gemeente. Sinds die tijd is er hard gewerkt en zijn de gebedsruimtes voor de mannen en vrouwen inmiddels gereed. Verschillende lokalen worden gebruikt als les- of vergaderlokaal. Een bibliotheek en keuken zitten nog in de planning maar vergen nog tijd. Veel meubilair van de voormalige schouwburg is overgenomen door de stichting, waar ze dankbaar gebruik van maken, aldus adviseur van de stichting dhr. Sidiqui.

 

 

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

  1. Slecht voor de dieren en het milieu! gauw stoppen dit barbaarse flauwekul. Aanhangers van een maangod. Hoe achterlijk kun je zijn? Het is inmiddels 2019! Hoe kun je trouwens het leven van een schaap offeren een leven dat niet van jou is? Welk recht heb je? Offeren doe je door iets te geven wat van jou is, mijn inziens is dat niet het leven van een dier. Daarnaast moeten we voor het milieu minder vlees eten, Ik zou zeggen ga Vega. Draag zo je steentje bij aan het klimaat.Dat zou pas een offer zijn.
    laten we als Nederlanders verstandiger zijn en net als in vele landen om ons heen dit niet meer tolereren ipv te verheerlijken. We hadden een beschaving!

Wellicht ook interessant

Back to top button