Schagen

Dirigentenopleidingen bij Muziekpraktijk Karel Kok

Schagen – Muziekpraktijk Karel Kok in Schagerbrug geeft op 22 augustus een interessante Introductieworkshop over de Dirigentenopleidingen. Tijdens deze Workshop wordt uitgebreide informatie gegeven over de inhoud van de opleidingen, de criteria en het vakkenpakket. Er wordt direct actief gestart met onder andere dirigeertechniek, zang, solfège, koor- en ensemblevorming.

De introductieworkshop wordt gehouden in de studio van de Muziekpraktijk in Schagerbrug van 10:00 tot 12:00 uur. Dezelfde workshop wordt ook gegeven op vrijdag 21 augustus in de Doopsgezinde Kerk, Noard 102, Workum, Friesland, van 13:30 tot 15:30 uur.

Persoonlijke mogelijkheden
Iedere deelnemer krijgt advies over persoonlijke mogelijkheden. Vanaf begin september starten de Basisopleiding en Meerjarige Dirigenten Opleidingen in Schagerbrug en in Workum. Het traject van de Meerjarige Dirigentenopleidingen is gericht op de praktijk en biedt meerdere mogelijkheden. Beginnende dirigenten kunnen de Basisopleiding volgen en daarna eventueel doorstromen naar de Tweejarige Opleiding. Meer gevorderde dirigenten kunnen mogelijk direct starten in de Tweejarige Opleiding.

Voor mensen met ambitie zijn de opleidingen een uitstekende mogelijkheid zich te ontwikkelen. De theoretische basis wordt in de diverse vakken uitgebreid behandeld, deze lessen vinden gemiddeld tweewekelijks plaats op vrijdag, en de praktische onderdelen komen één keer per maand op zaterdagmorgen aan bod tijdens de repetities met een practicumkoor.

Workshops
Voor wie minder tijd heeft voor het volgen de gehele opleiding zijn er bij Muziekpraktijk Karel Kok regelmatig workshops met wisselende onderwerpen. De docent heeft ruim twintig jaar ervaring met het geven van deze opleidingen en dirigeert zelf al jarenlang koren met heel divers repertoire waarvan enkele ook met orkestbegeleiding.

Voor verdere informatie en aanmelden kan contact opgenomen worden met Muziekpraktijk Karel Kok, Centrum voor inspiratie en ontwikkeling, Grote Sloot 341, 1751 LC Schagerbrug. Contact kan worden opgenomen via 06-51661564 of email karelkok@xs4all.nl. Info is ook te lezen op muziekpraktijkkarelkok.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button