Hollands Kroon

Dirken boycotten eigen Dirkendag

Den Oever – De ‘organisatie’ heeft besloten dat er dit jaar geen Dirkendag wordt gehouden in café Tante Pietje. Volgens Dirk van de eerste dag (Dick Burghout) is, wat betreft de corona maatregelen, van alles geprobeerd om een uitzondering te maken.

Helaas is dat niet gelukt. Volgens de minister/president kan de Dirkendag dit jaar door gaan, mits er dan niet meer dan 3 Dirken bij aanwezig zijn. Dat kan natuurlijk niet, dus hebben de Dirken besloten de Dirkendag dit jaar te boycotten zodat er dit jaar geen enkele Dirk aanwezig zal zijn. Hierbij heeft ook meegespeeld dat bier drinken, sigaren roken en haring happen door een monddoekje ernstig worden belemmerd, zo niet onmogelijk wordt.

Bovendien zijn de meeste Dirken het met het volgende eens: “geen Visserij en Floradagen, dan ook geen Dirkendag. Jammer, maar het is dit jaar even niet anders. Volgend jaar dit gemis, als het effe kan, dubbel en dwars in halen” aldus Dirk.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button