Overige

Hierom blijven baren altijd hun gewicht in goud waard

Adverentie

Je hoort het steeds vaker om je heen, mensen beleggen nog steeds in aandelen maar combineren dit vaak met investeren in goud. De waarde van goud is al eeuwen onomstreden en de goudprijs blijft maar stijgen. Natuurlijk zit er wel eens een dipje in de prijs per gram, maar op de lange termijn stijgt de koers alleen maar. En aangezien de goudvoorraad op aarde niet oneindig is en de vraag altijd blijft stijgen zal de prijs dat ook doen.

Die waardevastheid is natuurlijk wel fijn, want een 500 gram goudbaar kopen voor bijna 25.000 euro is niets iets wat je zomaar even doet. Laat staan een goudbaar 1 kilo, waar je nu een kleine 50.000 euro voor moet aftikken. Gelukkig kun je als particuliere belegger het ook kleiner aanpakken met een goudbaar van 10 gram voor ruim 500 euro of een van 50 gram voor een dikke 2.500 euro. We weten allemaal dat je geld op een spaarrekening zetten niks oplevert en zelfs geld gaat kosten. Goud geeft zekerheid en is over 10 jaar in ieder geval meer waard dan vandaag de dag. In dit artikel vertellen we je waarom beleggen in goud zo populair is.

Goud is altijd goed
Vroeger werd goud echt als betaalmiddel gebruikt. Er werden munten van geslagen waar je mee kon betalen. Dat bleef zo tot de waarde van het goud de waarde van de munt oversteeg. Maar in feite is goud met ruim 3.000 jaar de oudste vorm van valuta die we kennen. Vergelijk dat maar eens met de oudste munteenheid van de wereld, de Britse pond sterling die pas sinds 1.200 jaar in omloop is.

Goud is onverwoestbaar
Echte baren goud gaan nooit kapot. Niet door water, vuur of tijd. Waar andere grondstoffen een voedingsbodem als voeding en mest nodig hebben of onderhouden moeten worden blijft goud gewoon goud. En dat is meer dan genoeg. Nog een heel groot voordeel in deze digitale tijd is dat goud tastbaar is en niet kan worden gehackt of gewist.

Goud gaat van hand tot hand
Wanneer je fysiek goud koopt is het enige dat je nodig hebt een certificaat van echtheid. Er hoeven geen papieren contracten opgesteld en getekend te worden, er komen geen tussenpersonen aan te pas en contractuele verplichtingen bestaan niet. Jouw goud is ook echt van jou en geeft je financiële stabiliteit. Niemand gaat ervan uit, maar zelfs als er een financiële crisis uitbreekt blijft goud waardevol. Je kunt het altijd en overal verkopen als je geld nodig hebt. En dat is een veilig gevoel.

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button