Texel

Texel als eerste ‘klaar’ met prikken en heeft nu meeste volledig gevaccineerden

Texel – Texel is de eerste Noord-Hollandse gemeente die ‘klaar’ is met de vaccinatiecampagne. Al anderhalve maand geleden kregen de laatste volwassenen, die dat wilden, hun tweede coronaprik. Nog steeds telt het eiland de meeste volledig gevaccineerden (75-84 procent). Wel stijgt dat aantal ook in de rest van de provincie gestaag.

Inmiddels zijn ook al de Texelse tieners bijna aan de beurt voor hun tweede prik: op 17 augustus krijgen ze die, voor de start van het nieuwe schooljaar.

Overigens telt Texel ook een van de hoogste vaccinatiecijfers als het gaat om de eerste prik: op het eiland is een opkomst te zien van tussen de 85 en 89 procent. Alleen Heemstede springt hier in de provincie bovenuit (90-94 procent).

In de gemeenten Zaanstad, Amsterdam en Edam-Volendam zijn het minste aantal mensen gevaccineerd. Opvallend genoeg was er in die laatste gemeente juist wél een hoger opkomstpercentage bij de eerste prik.

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button