Den HelderPolitiek

Toch 1,9 miljoen extra nodig voor stadhuis Willemsoord

Den Helder – Het college B&W wil 1,9 miljoen extra uittrekken voor de realisatie van het stadhuis op Willemsoord. Hoewel eerder werd gezegd dat de volledige bouw binnen het beschikbaar gestelde budget van 25 miljoen moest passen, blijkt dit dus nu al niet meer voldoende te zijn.

Uit de reacties op de aanbesteding blijk dat de eerder begrote 25 miljoen niet zal voldoen: “Bij de aanbesteding blijken de kosten voor deze investering door de recente ontwikkeling van de kosten op de grondstoffenmarkt en in de bouw sterk gestegen te zijn. Een aanvullend krediet van € 1,9 miljoen is daarom nodig”, aldus het college.

Volgens wethouder Michiel Wouters zijn er twee verschillende zaken aan de hand, enerzijds negatief en anderzijds positief: “De kosten in de bouw zijn enorm gestegen, daar is echt veel aan de hand. Van de vijf inschrijvers op de aanbesteding hebben er twee uiteindelijk afgezegd vanwege een overvolle agenda. Er blijven er drie over waarvan één duidelijk het voordeligst is, maar nog steeds voldoet het oorspronkelijke budget niet. We kunnen nu eenmaal niet inleveren op het gebied van kwaliteit of het esthetische.” Wel is er volgens de portefeuillehouder gekeken naar waar efficiënter kan worden gebouwd, maar de conclusie blijft gelijk: Er is meer geld nodig.

Er is ook goed nieuws volgens de wethouder. Positief is namelijk dat de rente is gedaald waardoor de exploitatielasten binnen het budget blijven. “Dus de komende 40 jaar gaan we niet meer betalen dan het plan was”, aldus Wouters. Hij betreurt het wel dat het zo loopt: “Als alles normaal gegaan was, waren we binnen het budget gebleven, maar dat is helaas niet het geval.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

3 reacties

  1. dit is nog maar het begin. zeestad lacht zich de krampen.dat is makkelijk geld verdienen. de burgers betalen toch wel.

  2. Het eind bedrag gaat wij nooit vernemen.Dat blijft onder de pet hoeveel WOB verzoeken je ook indient,

Back to top button
%d bloggers liken dit: