Den HelderJeugdVideo

Documentaire Young Solar Challenge Lyceum aan Zee op Regio Noordkop TV

Den Helder – Een team van acht scholieren van Scholen aan Zee deed de afgelopen maanden mee aan de Young Solar Challenge, een duurrace met boten op zonne-energie. Regio Noordkop volgde het team vanaf de bouw van de boot en maakte een korte documentaire over het reilen en zeilen van het team.

Verdeeld over vijf etappes en twee weekenden vaarden de scholieren de Elfstedenroute in Friesland met een zelfgebouwde boot op zonne-energie. Een tactische race waarbij het niet om absolute snelheid ging, maar vooral om zuinig omgaan met de batterij.

De documentaire wordt komend weekeinde voor het eerst uitgezonden via Regio Noordkop TV. Zowel zaterdag als zondag is de docu vanaf 08.00 uur (elke twee uur) te zien. Vanaf maandag is de documentaire ook via het YouTubekanaal van Regio Noordkop te bekijken.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button