Den Helder

Behoefte aan samenkomst, maar Bierbron mag niet nog eenmaal open

Adverentie

Den Helder – De Bierbron mag zondag niet alsnog open, om deelnemers aan de stille tocht die zondagavond plaatsvindt na afloop nog even de gelegenheid te geven na te praten. Sylvia Hamerslag van Behoorlijk Bestuur heeft bij de gemeente geïnformeerd naar de mogelijkheden, maar kreeg nul op het rekest.

Het raadslid kwam in actie nadat bleek dat er zo goed als geen belangstelling was voor de twee bijeenkomsten die de gemeente had georganiseerd op het stadhuis. Daarbij was slachtofferhulp, politie en gemeente aanwezig, maar omwonenden bleven weg. Hamerslag stelt dat de locatie ook verkeerd gekozen was, “dit hadden ze dichtbij de plek van het gebeuren moeten houden en het had sneller gemoeten”.

Volgens Hamerslag is er bij bewoners van de Visbuurt grote behoefte aan een mogelijkheid om samen te komen. Dat willen ze dan in de Bierbron, omdat dit de plek is waarvoor het incident zich ook afspeelde. Dat is helaas niet mogelijk, omdat de vergunningen voor het café zijn ingetrokken. Ook voor een keertje, in verband met de stille tocht, is dit niet mogelijk. “Jammer”, zegt Hamerslag, “ik snap het, maar het zou voor de betrokkenen het meest logische zijn geweest. Dan doe je recht aan de emotie, het verdriet en de angst van de mensen die hier op enigerlei wijze mee zijn geconfronteerd.” Andere locaties om samen te komen zijn volgens Hamerslag voor de omwonenden niet acceptabel.

De stille tocht ter nagedachtenis aan het slachtoffer van de schietpartij begint zondag om 19:30 uur bij de gedenkplek van Lavernie (bassingracht 10 Den Helder). De organisatie vraagt deelnemers zoveel mogelijk witte kleding te dragen.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

15 reacties

 1. Waar een wil is is een weg maar de gemeente Den Helder heeft geen enkele wil om ook maar iets voor haar inwoners te betekenen

  1. Flauwekul. Zo kan de gemeente bij elk wissewasje wel door de knieën gaan. Afspraak is afspraak

 2. Wat gaat de gemeente er aan doen als er buiten een partytent staat waar mensen gezamenlijk een bakkie koffie of thee doen dit kunnen ze niet verbieden . . Ik zou voor deze manier kiezen

  1. van de zotte toch dat de gemeente bij zo iets heftigs niet even de armen uit de mouwen steekt en er iets goeds van probeert te maken, het is hopelijk een eenmalig iets, die de Boer met z’n mooie woorden in de media is gewoon een natte krant en het zijn dus precies een politicus eigen gewoon allemaal weer loze woorden en meneer geeft duidelijk geen ene ruk om de burgers van deze stad anders had hij wel meer z’n best gedaan, kijk maar naar het bereiken van de Jutter als locatie voor de bijeenkomst, wat voor een enorm flauw excuus hier aan gehangen is, en dan zeg ik het maar netjes

 3. Ze willen dat de burgemeester komt. Ze willen niet naar het gemeentehuis. Ze willen dat de Bierbron vandaag nog een keer open gaat. Andere locaties zijn niet acceptabel. Ze hebben nogal wat noten op hun zang!! En dat na alle overlast en kosten voor de gemeenschap. Gewoon voorgoed sluiten die tent en er een mooie woning van maken. Denk dat de buren daar erg blij mee zouden zijn.

   1. Niet bij naam en toenaam maar dit staat op NHNieuws.nl: Volgens omwonenden van het café ‘moest de schietpartij een keer gebeuren’. In het rustige straatje ging het volgens hen vaker mis bij De Bierbron, bijvoorbeeld vanwege vechtpartijen of dronken mensen. “Er gebeurt wel eens wat met drugs en er lopen vaak wat ongure types rond”, vertelde een omwonende eerder aan NH Nieuws.

    En soortgelijke berichten staan ook op facebook. En u weet, waar rook is, daar is vuur.

    1. u had het over de buren, nu over omwonenden, behoorlijk verschil, als we alle horeca moeten sluiten waar wel eens een vechtpartij is of dat er dronken mensen vandaan komen dan kan alles, en zeker Willemsoord, meteen wel gesloten worden want het over het algemeen elk weekend wel raak…..

     1. U valt over buren of omwonenden. Dan heeft u mijn reactie niet helemaal begrepen. Geeft niet, kan gebeuren. Maar ik denk dat bewoners in de buurt van de bierbron blij zijn dat die tent dicht is. Behalve de stamgasten uiteraard.
      En dronkenschap of vechtpartijen zijn niet de reden dat de bierbron dicht moet. Er was sprake van een zogenaamde schijnbeheerconstructie. De persoon die het cafe feitelijk runde stond niet op de vergunning vermeld. Dat is de reden dat de waarom de vergunningen zijn ingetrokken. Dus uw opmerking dat we alle cafe’s wel kunnen sluiten omdat er wel ‘ns een vechtpartij is of iemand dronken naar buiten komt slaat de plank volledig mis.

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: