Zeemacht

Brons voor Bianca Groot op WK Masters zwemmen

Adverentie

Den Helder – De afgelopen week werden de Wereldkampioenschappen Masters Zwemmen gehouden in Fukuoka, Japan. Namens Nederland en MSV Zeemacht deed Bianca Groot mee aan dit WK, waaraan duizenden deelnemers vanuit de hele wereld deelnamen.

Nog met jetlag in de armen en benen begon Bianca al meteen goed op zaterdag met een mooie vierde plaats op de 800 meter vrije slag, dicht achter de bronzen medaille van de Japanse Kayako Matsuura. Op maandag volgde hier een negende plaats op de zware 400 meter wisselslag. Niet lang na deze 400 meter zwom ze al de 200 meter vrije slag en behaalde daar een mooie vijfde plek in het grote deelnemersveld.

Op donderdag volgde de lastige 200 meter schoolslag, maar ook daar wist Bianca zich in de top 10 te zwemmen met een achtste positie. De beloning volgde op vrijdagochtend (Nederlandse tijd) op de 400 meter vrije slag. In een verbeten strijd met de Amerikaanse Heather Meckleborg slaagde zij er in om deze voor te blijven en naar het brons te zwemmen achter de Canadese Agnie Abdou en de Paraguyaanse Diana Correa. Een mooie beloning voor de vele uren aan zwemtrainingen bij MSV Zeemacht ter voorbereiding van deze WK.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button