Den Helder

Den Helder wil Fietsstad 2020 worden

Advertentie:

Den Helder wil graag ‘fietsstad 2020’ worden. Ze doet dan ook mee mee met de landelijke verkiezing ‘Fietsstad 2020’ van de Fietsersbond.

Iedereen kan een vragenlijst invullen en zo laten weten of de eigen gemeente het qua fietsen goed voor elkaar heeft. Wie meedoet maakt kans op een elektrische fiets! De vragenlijst staat op www.fietsstad.nl.

Met de antwoorden geven fietsers in Nederland aan of zij de fietspaden in hun gemeente waarderen, of er voldoende goede stalplekken zijn, of de fietspaden schoon, goed onderhouden en goed verlicht zijn. Kortom: is het goed fietsen in de stad? De gemeente die het beste scoort mag de titel “Fietsstad van het jaar 2020” voeren. “Natuurlijk willen wij deze titel in de wacht slepen”, laat een woordvoerster van de gemeente Den Helder weten. “Belangrijker is echter dat wij zo van onze inwoners horen hoe zij het fietsen in Den Helder ervaren en wat er in hun ogen te verbeteren valt.”

Rapportcijfer
Eens per twee jaar vindt deze verkiezing plaats. In 2018 sleepte de gemeente Houten de overwinning binnen. Den Helder deed toen ook mee aan de verkiezing. Het rapportcijfer was een 3,6 op een schaal van 1 tot 5. Sindsdien zijn fietspaden verbeterd en beter onderhouden. Denk aan de aanleg van het nieuwe fietspad op de Polderweg en de Noorderhaaks. Ook het Grasdijkje is opgeknapt en opengesteld voor fietsers en de Duinweg heeft een nieuw fraai fietspad richting Huisduinen. De gemeente is benieuwd of de inwoners ook verbeteringen ervaren sinds 2018 en het rapportcijfer omhoog gaat.

De online enquête is te vinden op www.fietsstad.nl. Het invullen kost een paar minuten en dit kan tot en met 31 oktober 2019. En Onder de deelnemers wordt een elektrische fiets verloot!

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button