Den Helder

Hoogste punt ‘De Brink’ aan de Koningsbrink

Adverentie

Het is altijd een feestelijk moment in de bouw als het hoogste punt gehaald wordt. Daarom werd woensdagmiddag een feestelijke bijeenkomst gehouden met alle betrokken bij de bouw van ‘De Brink’ aan de Koningsbrink in Julianadorp in opdracht van de Omring. 

Algemeen directeur van de Woningstichting Den Helder, Robbert Waltmann, opende de bijeenkomst en sprak zijn waardering uit voor alle betrokken partijen.

de brink
De sprekers (vlnr) Jolanda Duivenstein, wethouder Kees Visser en directeur Woningstichting Robbert Waltmann (DHfoto)

Vrouwen
De nieuwe Omring locatiemanager voor de toekomstige zorginstelling, Jolanda Duivestein, kreeg het woord en kwam gelijk met een opmerkelijk voorstel. Bij de locatie Buitenveld werken alleen vrouwelijke medewerkers. “We hebben ze in alle soorten en maten en een kennismaking met de mannen van de bouw valt natuurlijk wel te regelen”, aldus Duivestein.

Verder had zij voor alle bouwvakkers een goodiebag gemaakt met heuse bouwvakkersdrop. “En als het koud wordt? Dan zorgen we vanuit onze locatie Buitenveld dat jullie wat lekker warms krijgen.”

Geen ‘elitehoekje’
De gemeente is blij met de ontwikkeling binnen het bebouwd gebied van Julianadorp. “Was er de vrees dat het een elitehoekje zou worden, niets is minder waar”, aldus wethouder Kees Visser. “Er zijn prachtige kavels, maar ook sociale woningbouw en zorgwoningen. Dat was ook een nadrukkelijke wens van de gemeenteraad.”

Verder roemde hij de duurzame bouw met onder meer zonnepanelen en warmtepanelen. Dit past goed in de ambitie die de gemeente op dat gebied heeft. De wethouder geeft aan als gemeente graag het programma “Zuster zoekt Bouwvakker” te faciliteren tijdens de opening volgend jaar.

Er is goede hoop dat volgend jaar april/mei de eerste bewoners de zorgwoningen kunnen betrekken. Dat werd wel met een aantal slagen om de arm aangegeven. Nog even met elkaar aan de borrel en morgen weer de handen uit de mouwen.

foto’s DHfoto

Het hoogste punt is bereikt maar is nog veel te doen. (DHfoto)

Zo moet het er volgend jaar uit gaan zien (DHfoto)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button