DefensieDen Helder

Marinemuseum in teken World of Warships

Adverentie

Voor het eerst wordt een Nederlands marineschip toegevoegd aan World of Warships. Dit viert het Marinemuseum op Willemsoord in Den Helder, in samenwerking met World of Warships en de Koninklijke Marine, op zaterdag 14 september in het museum. Er worden diverse activiteiten georganiseerd en het museum is deze dag gratis open.

World of Warships is een online spel waarin twee teams het tegen elkaar opnemen tijdens een zeegevecht. Iedere speler voert het commando over een oorlogsschip. De schepen zijn ingedeeld in vier groepen: torpedobootjagers, kruisers, slagschepen en vliegkampschepen. Binnen elke groep zijn schepen van verschillende landen en van oplopende slagkracht beschikbaar. Vooruitgang in het spel wordt geboekt door voldoende punten te verzamelen om daarmee upgrades of sterkere schepen aan te schaffen. Een gedegen ‘matchmaking’ systeem zorgt dat alleen schepen van gelijkwaardig kaliber tegen elkaar uitkomen. Zo zal een licht kruisertje van vóór de Eerste Wereldoorlog het niet op hoeven te nemen tegen het superslagschip Yamato.

Deze maand wordt het eerste Nederlandse marineschip toegevoegd aan World of Warships. De eer is aan Hr.Ms.Friesland (1956 tot 1979). Hr.Ms.Friesland was een 116 meter lange onderzeebootjager en in dienst van 1956 tot en met 1979. Het schip was onderdeel van de Frieslandklasse.

De Marine Road Show is zaterdag ook aanwezig met een klimtoren. Verder is er een tekenwedstrijd voor de kleintjes, World of Warships organiseert een speurtocht en natuurlijk kan iedereen onderzeeboot Tonijn van binnen bekijken.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button