Hollands KroonSport

Goede start voor DWOW in bekertoernooi

Wieringerwerf – DWOW is het bekertoernooi goed begonnen. Het zaterdagteam van ADO’20 werd in eigen huis met 5-2 geklopt, al had de uitslag met iets meer scherpte voorin nog veel hoger kunnen uitvallen.

Trainer Edwin Wittink moest tijdens deze wedstrijd enkele sterkhouders missen. “Dat is en blijft jammer, maar je hebt te maken met vakanties en werk”, licht de coach toe. “Het is belangrijker dat ze er straks bij de competitie duels allemaal bij zijn. We hebben een selectie van zestien man, en dat geeft een goed gevoel. Ik zag vandaag ook weer een stijgende lijn in ons spel.”

DWOW liet al snel zien dat ze dominant aanwezig waren. Na ongeveer tien minuten kon Chris Kemmeren de openingstreffer maken en niet veel later maakte Rick Buisman met een afstandsschot de volgende treffer. De bezoekers hadden tot dan nog geen kans gecreëerd. Toch was het ADO’20 dat de aansluitingstreffer maakte uit een corner. DWOW maakte de marge voor rust echter alweer twee. Sjors Boersma knalde met een fraai schot de 3-1 tegen de touwen.

Tevreden
In het tweede bedrijf bleef het een leuke wedstrijd. De tegenstander kwam onverwacht sterk uit de kleedkamer en kwam na een fraai opgezette aanval op 3-2. Daar bleef het voor de bezoekers bij. Door Sylvan Schipper en Martijn Broers werd het uiteindelijk 5-2. Wittink toonde zich na afloop tevreden: “We hadden meer kansen moeten benutten, echter ik ben nu ook tevreden. Volgende week moeten we uit tegen TOB uit Amsterdam Noord. We moeten in staat zijn om daar ook een goed resultaat te behalen.”