Hollands Kroon

Renovatie Afsluitdijk op de tocht

Advertentie:

Door de stikstofuitspraak van de Raad van State staan ook de grote werkzaamheden aan de Afsluitdijk op de tocht. RTL Nieuws publiceerde woensdag een lijst met 127 overheidsprojecten die mogelijk in de problemen komen. Ingewijden bevestigen dat die lijst klopt. Eerder kwam al naar buiten dat in totaal 18.000 projecten mogelijk in gevaar komen door de stikstofuitspraak.

Op de lijst staat onder meer de aanpassing van de Afsluitdijk. Vorig jaar begonnen de grootste werkzaamheden sinds de aanleg van de dijk. In totaal staan meer dan vijftig projecten van het ministerie van Infrastructuur op de lijst. Ook het ministerie van Defensie wordt hard geraakt. Zo lopen ook projecten op vliegbasis De Kooy en Marinekazerne Erfprins (beiden in Den Helder) vertraging op.

De RvS zette in mei een streep door het stikstofbeleid van Nederland. Het Programma Aanpak Stikstof (PAS) schreef voor dat een project stikstof mag uitstoten mits de belofte werd gedaan de uitstoot in de toekomst te compenseren. De Raad van State oordeelde dat dit in strijd was met Europese richtlijnen.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button