Den Helder

BVA Auctions veilt kunstcollectie Scholte

Den Helder – De gemeente Den Helder voegt de daad bij het woord. De in beslag genomen kunstcollectie van Rob Scholte wordt, zoals eerder aangekondigd, openbaar verkocht.

De gemeente nodigde Scholte eerder uit met een oplossing te komen voor de openstaande schuld aan de gemeente. Die oplossing is er niet gekomen, laat het college vrijdag weten aan de gemeenteraad. “Nu de schuld nog steeds open staat en de voormalig gebruiker, ondanks onze uitnodiging daartoe, niet zelf met een oplossing is gekomen, hebben wij besloten de kunstcollectie van het voormalig Rob Scholte museum te laten verkopen.”

De executoriale verkoop van de kunstcollectie is inmiddels door de deurwaarder aangezegd. Bva Auctions te Amersfoort zal de kunstcollectie veilen. De opbrengsten van de verkoop zullen naar rato worden verdeeld tussen de openstaande vorderingen van de gemeente en van de advocaten van de voormalig gebruiker die vanwege hun openstaande rekeningen ook beslag op de kunstcollectie hebben gelegd.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button