Hollands KroonSport

Succes en Vios ’79 delen de punten

Hollands Kroon – In een stijf uitverkochte Wieringerhal, traden ZVV Succes en Vios ’79 tegen elkaar aan. Beide teams staan in de middenmoot en 3 punten zou aanhaken betekenen bij de top van de stand in de hoofdklasse. Succes moest het doen zonder captain Mark Schouwenaar die wat last had van z’n kuit. Vorig jaar was Vios ’79 een vervelend team om tegen te spelen, niet zozeer door het voetbal wat zij op de “mat” leggen, maar door houdingen en gedrag (lees ego’s) , waren dit niet de leukste wedstrijden. Gelukkig was het dit jaar een ander team en scheidsrechter Biegstraten had totaal geen moeite met beide elftallen. Hij floot een puike pot en had alles goed onder controle.

Ruststand 2-1
De 1-0 viel redelijk snel in de 1e helft, Meilink kreeg de bal op de helft van de tegenpartij, hij schatte de diepgaande Mark Meijer goed in door hem in de diepte aan te spelen, die vond op zijn beurt zijn tweelingbroer Jeroen Meijer, die koeltjes de bal bij de 2e paal binnen kon tikken. De “Meijertjes” waren sowieso aardig op dreef deze avond, Mark die veel goede intercepties had en aanvallend zijn steentje meer dan goed bijdroeg, speelde een van zijn betere wedstrijden van het seizoen. De andere Meijer, Jeroen dus, bleek de man te zijn waar de doelpunten vandaag vandaan moesten komen. Nadat de 1-1 gevallen was, maakte Jeroen zijn 2e van de avond. Na een lange aanval kwam ineens de bal voor zijn voeten, ook nu weer was het niet nadenken, maar schieten, 2-1. Dit was ook de ruststand.

Gelijk spel
De 2-2 kwam vanuit een afstandsschot na zo’n 5 min spelen in de 2e helft, die onhoudbaar was voor keeper Mark Poepjes. Vlak daarna startte “de grote Mark Poepjes show deel 2; hoofdstuk Vios 79”
Nadat hij een aantal weken geleden zijn eigen show opzette (deel 1), kwam hier een vervolg. Oud Succes 1 trainer Marco Kuut kwam met de volgende woorden na de wedstrijd; “die Poepjes.., het was weer de grote Poepjes show.” Toch niet complimenten van de minste trainer als ik dat mag zeggen. Het was namelijk weer ongekend. Zeker 5 a 6 100% kansen wist hij uit zijn eigen doel te houden. Gewoon genieten. De mensen op de tribune wisten ook niet wat ze zagen. De ene “oeeeh” na de andere “aaah” kwam van het fanatieke thuis publiek. Zodoende moesten beide ploegen genoegen nemen met een gelijk spel, wat uiteindelijk een terechte uitslag was.

Volgende week wacht Salao’85 uit Schagen in de Groeneweghal op Succes Smid Tante Pietje.