Hollands Kroon

Waddenfonds schenkt 50.000 euro aan Hospice Westerland

Advertentie:

Westerland – Het Hospice in aanbouw in Westerland kan een mooie donatie van het Waddenfonds tegemoet zien. Het gaat om een bedrag van 50.000 euro, zo is vrijdag bekendgemaakt.

In Westerland, op het voormalige eiland Wieringen, wordt een voormalige boerderij verbouwd tot Het Tweede Huis, een hospice/zorgcentrum, waar zieken gedurende hun laatste levensdagen kunnen wonen of tijdelijk kunnen verblijven, om mantelzorgers te ontlasten. Initiatiefnemer is de Stichting Erfgoed Mostert, die het belangrijk vindt dat mensen hun laatste levensfase in een vertrouwde omgeving kunnen doorbrengen. Er wordt samengewerkt met begrafenisvereniging De Laatste Eer en Stichting Hospice Hollands Kroon. Het Waddenfonds kent € 50.000,- toe aan dit project, dat in totaal € 1.878.108,- kost.

De subsidie is afkomstig uit het Budget Lokale Innovaties (BLI) van het Waddenfonds: een subsidieregeling die kleinschalige, vernieuwende lokale projecten ondersteund.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button