Hollands Kroon

Zwemverbod voor Lutjestrand

De Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) heeft een zwemverbod ingesteld voor het Lutjestrand te Westerland. In het water is blauwalg geconstateerd. De Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) heeft daarom, na overleg met de waterkwaliteitsbeheerder, besloten een zwemverbod in te stellen.

Bij een zwemverbod is er een grote kans om ziek te worden. Daarom is zwemmen verboden. De OD NHN adviseert om bij elk bezoek goed te letten op de blauwe borden die bij alle officiële zwemlocaties in Noord-Holland staan. Op de borden staat naast algemene informatie over de locatie ook vermeld of op dat moment een waarschuwing, negatief zwemadvies of zwemverbod geldt.

Actuele informatie
De OD NHN geeft dagelijks actuele informatie over de kwaliteit en veiligheid van zwemlocaties in Noord-Holland op www.zwemwater.nl. De OD NHN geeft actuele informatie over negatieve zwemadviezen en zwemverboden ook door via via twitter: @ZwemwaterODNHN. Via www.zwemwater.nl kan er ook een zwemwater-app worden gedownload.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button