Cultuur/NatuurDen HelderUitgaan

Veel te zien beleven en doen bij open dag Triade

Den Helder – De open dag van Triade zaterdag, traditioneel aan het begin van het seizoen, werd niet druk bezocht. Voor diegenen die kwamen was er veel te zien, te beleven en te doen. Een instrument uitproberen, een rap maken, beeldende kunst, dans een nog veel meer creativiteit. Bij binnenkomst werden de bezoekers ontvangen met uitleg en er was zelfs een heuse helpdesk voor de echte weetjes.

Dansen

Franca en Eline hadden een speciale dans ingestudeerd (DHfoto)

Het dansen is een groot onderdeel van het programma van Triade en dat lieten de leerlingen ook zien. Er was peuterdans, streetdance, TikTok dance en ballet. Kinderen konden gewoon meedoen met de ‘ervaren’ dansers van de diverse cursussen. Annika uit Julianadorp deed ook mee. Ze wil heel graag op dansles, maar, zo vertelt haar lachende moeder “Ze doet al heel veel, dus we gaan er even over nadenken”.

Franca en Eline, beide momenteel in de groep van 11 jaar, zitten al jaren op ballet. Door verschillende oorzaken, waaronder waarschijnlijk Corona, zijn veel leerlingen afgehaakt. Ze hadden speciaal voor deze dag een dans voorbereid in de hoop dat meiden van hun leeftijd ook wilden komen dansen. “Dat kan zeker, er kans zelfs een gratis proefles worden gevolgd”, aldus dansjuf Saskia.

Muziek
Natuurlijk is er bij Triade veel muziek te vinden, van blokfluit tot heuse rapmuziek. Van alle instrumenten waarop les gegeven wordt waren docenten aanwezig, zodat iedereen de instrumenten kon uitproberen en informatie op te doen. Leuk om aan het eind een lokaal in te lopen en daar twee docenten te treffen die samen een mooi nummer van Adele aan het zingen waren.

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 0223-630461.

Wellicht ook interessant

Back to top button