Den Helder

Betere verkeersveiligheid en openbaar vervoer: Julianadorpers delen belangrijkste speerpunten BVJ

Advertentie:

Julianadorp – Inwoners van Julianadorp hebben hun stem laten horen in een enquête van Belangenvereniging Julianadorp (BVJ). Uit de resultaten blijkt dat Julianadorpers het liefst verbeteringen zien in de verkeersveiligheid. Ter illustratie worden oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers genoemd.

De BVJ deelde in juni 2023 een enquête onder de inwoners. De resultaten zijn bekend en 44 procent van de Julianadorpers geeft aan dat zij verkeersveiligheid het belangrijkste speerpunt van de BVJ vinden. Op plek twee staat het realiseren van woningaanbod gebaseerd op vraag. Daarbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan woonaanbod voor jongeren en senioren. Het verbeteren van kwaliteit van openbaar groen complementeert de top drie. De tien belangrijkste speerpunten van de BVJ volgens inwoners is terug te vinden op de website van Belangenvereniging Julianadorp.

Ook vroeg de belangenvereniging welke speerpunten de inwoners nog missen. Daarbij worden onder meer snelheidsbeperkingen, geluidsoverlast en parkeergelegenheden genoemd. De volledige lijst met ontbrekende speerpunten is ook terug te vinden op de website.

Nieuwe Dorper vlaggen
Verder geeft de BVJ in een nieuwsbrief aan dat het dit jaar weer meedoet aan Rabo Clubsupport. Leden van de Rabobank kunnen met deze actie stemmen op drie verenigingen. Op basis van stemmen wordt bepaald hoeveel geld naar de clubs gaat. De BVJ wil met de inkomsten van de Rabo Clubsupport nieuwe vlaggen aanschaffen bij de entrees van Julianadorp. Deze zijn door weer en wind versleten en dus toe aan vervanging.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button