Hollands KroonSport

Succes laat verrassend punten liggen

Adverentie

Heerhugowaard – VV Succes heeft zondag op bezoek bij KSV twee dure punten laten liggen. Op een snikheet en stroef veld werd het 1-1. Dat was een teleurstelling voor het team van trainer Ben Visser, dat op papier sterker is.

Topscorer Bram Dekker ontbrak bij dit duel in Heerhugowaard. Succes was eerste helft bovenliggende partij, maar creëerde amper kansen. Doelman Harm Dekker moest zijn klasse tonen toen de spits van KSV alleen op hem af kwam.  De trainer van KSV had één opdracht meegegeven aan zijn ploeg en dat was Succes ten koste van alles het voetbal onmogelijk maken. Bij elke aanname in de voorhoede of dreiging tot een aanval werden er overtredingen gemaakt. Bij een aanslag op de benen van zowel Stef de Koning als Jeroen Norder werd geel gegeven waarbij een andere kleur ook had gekund.

Bart de Kleine was ook vaak slachtoffer en voelde zich niet beschermd door de leidsman. Na enkele keren verhaal te hebben gehaald, kreeg hij binnen een kwartier twee keer de gele kaart voorgeschoteld en mocht Succes vanaf eind eerste helft verder met tien man.

Tweede helft
Na bijna een uur spelen kwam Succes toch op voorsprong, een corner van de Koning draaide naar de tweede paal en Norder knikte fraai de 0-1 binnen. KSV ging wat meer de lange bal hanteren en een man minder ging steeds meer zijn tol eisen voor de bezoekers. Succes kwam nog twee keer dreigend voor de goal van KSV, echter de doelman reageerde zeer alert.

De Succes-doelman redde drie keer fraai op harde inzetten van KSV en hield Succes daarmee op de been. Een kwartier voor tijd moest hij toch capituleren. Een inzet bij de tweede paal werd de keeper te machtig: 1-1. Na nog wat mogelijkheden voor beide teams was dit tevens de eindstand.

‘Leerzame wedstrijd’
Visser sprak na afloop van een leerzame wedstrijd. “Dit duel was voor ons wel heel leerzaam, omdat je ook in de competitie ploegen tegenkomt die je het voetbal onmogelijk willen maken en ook daar heb je soms scheidsrechters die daar niet consequent mee omgaan. Daar moeten we van leren, geen kansen weggeven, geen onnodige gele kaarten pakken en slimmer gaan voetballen. Als we dat stapje kunnen maken worden we als team nog sterker. Het positieve vandaag is wel dat we ook onder deze omstandigheden met tien man niet hebben verloren.”

Ondanks het puntverlies is Succes nog steeds koploper in de poule, omdat Strandvogels met 9-2 won van Oudesluis. Volgende week speelt Succes thuis tegen Oudesluis om 14:00 uur.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button