Den Helder

Julianadorper voorzitter JOVD Top van Holland

Adverentie

De JOVD Top van Holland, de jongerenorganisatie van de VVD, heeft een nieuw bestuur gekozen. De Ledenvergadering heeft Danny Ruiter uit Julianadorp als nieuwe voorzitter gekozen. Ruiter volgt daarmee Twan Morsch op, die de functie sinds 2016 bekleedde.

Floris Appel (Wormer) kreeg het mandaat om nog een jaar zijn rol als afdelingssecretaris voort te zetten, terwijl de vergadering Niels Rood (Alkmaar) en Pieter Meijer (Kolhorn) koos als respectievelijk penningmeester en algemeen bestuurslid. “Twan heeft de afgelopen perioden de afdeling uitstekend vertegenwoordigd. Hij heeft een goede ondergrond gebouwd waarop de afdeling verder op kan groeien”, blikt Ruiter terug. Inmiddels oud-voorzitter Morsch is in de vergadering, mede door zijn inspanning de afgelopen jaren, tevens benoemd tot lid van verdienste van de JOVD.

Ruiter ziet de bestuursverandering als kans voor groei. “Onze primaire doel komend periode is jongeren in de regio actiever te informeren over de inhoud van onze democratische rechtstaat. Verandering in het bestuur brengt nieuwe ideeën en andere invalshoeken met zich mee. Hiermee hopen wij enerzijds meer jongeren te binden aan onze prachtige politieke leerschool en anderzijds jongerenparticipatie in onze rechtstaat te vergroten”, aldus Ruiter.

Laagdrempelig
“Met een team gemotiveerde liberalen gaan wij verder bouwen aan onze afdeling. Wij gaan de kenmerkende laagdrempeligheid behouden en tegelijkertijd meer inhoud en verdieping aanbieden aan de leden. Met de DPL, boeiende activiteiten en veel gezelligheid gaan wij er een fantastisch jaar van maken!”

De liberale jongeren willen bovendien komend jaar de samenwerking met de VVD verder intensiveren. “Binnen de regio hebben wij veel ‘VVD-netwerken’ met leden die heel veel kennis en kunde hebben op politiek gebied. Als ambitieuze jongeren willen wij graag van hen leren en in debat over de zaken waar onze meningen nog steeds over verschillen”, zegt de kersverse voorzitter. “Natuurlijk, traditiegetrouw, onder genot van bitterballen”.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button