Sport

VZV knikkert Geel Zwart uit de Beker

De reserves van Juro Unirek/VZV plaatsten zich donderdagavond door een 22-30 overwinning voor de volgende ronde van de nationale handbal bekercompetitie. Alleen in de beginfase kon het team van John Zeeuw de dames van VZV nog aardig bijbenen, maar binnen de minuut hadden beide teams het net al weten te vinden: 1-1.

Na tien minuten had VZV een voorsprong van twee doelpunten (4-6), maar Geel Zwart bleef in het spoor van het toch wel favoriete team van coach Ard de Ruiter. Tot 7-8, na een snelle break van Albertine Abube op Tessa Fijnheer, bleven de teams aan elkaar gewaagd, waarna VZV afstand begon te nemen en scoorde Albertine Abube na 20 minuten 7-11 voor het naar de Tweede divisie gepromoveerde VZV.

Door onder meer twee benutte strafworpen van Carmen van de Kroon werd de score opgevoerd en had VZV vijf minuten voor het rustsignaal van de voortreffelijk fluitende scheidsrechters D. Piek en R. Bakker een comfortabele 8-14 voorsprong. Voor de pauze scoorde Zoë de Bruijne nog een fraaie treffer en bracht Sanne de Wit de ruststand van 9-15 op het scorebord.

Fraai doelpunt
Na de thee bleef deze voorsprong een tijdje hetzelfde, waarna VZV na ruim tien minuten spelen in het tweede bedrijf door een fraai doelpunt van Renee Kolken weer wat verder uit wist te lopen naar 15-24. Eva van Stralen, die keepster Lisanne Bakker na rust had vervangen, stopte op miraculeuze wijze een strafworp van de thuisploeg, waarna het vertoonde spel van beide kanten rommeliger werd.

Voor VZV benutte Jet Jimmink een strafworp en scoorde Albertine Abube nog een bijzondere fraaie Treffer. De van VZV overgekomen Elles Bakker was trefzeker voor de ploeg uit ’t Zand en scoorde 20-28. In de slotfase van deze bekerwedstrijd scoorden beide teams nog twee maal, waar Britt Stammes de laatste treffer voor haar rekening nam. Eindstand 22-28.

Volgende wedstrijden
Zaterdag 12 oktober speelt Juro Unirek/ VZV weer een thuiswedstrijd tegen Quintus in Sporthal ’t Zijveld. De aanvang is 19.00 uur. Om 20.45 speelt VZV Dames 2 hun wedstrijd in de Tweede Divisie ook thuis tegen Commandeur/VVW Ds 1.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button