Jeugd

Wedstrijd reddingboot bouwen

Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers houdt woensdag 23 oktober een wedstrijd waarbij kinderen hun eigen reddingboot kunnen maken. De boot mag van verschillende materialen worden gemaakt. Nadat de reddingboot klaar is, krijgen de kinderen de mogelijkheid hun reddingboot te water te laten om te zien of deze waterdicht is en hoe snel deze is.

Het museum organiseert deze activiteit naar aanleiding van de herfstvakantie die dit jaar start op 19 oktober in regio Noord. Naast de wedstrijd organiseert het museum enkele andere activiteiten voor kinderen van verschillende leeftijden.

Gedurende de gehele vakantie, die dit jaar in het teken staat van voertuigen, heeft het Reddingmuseum een speciale speurtocht. Daarnaast is het mogelijk een bouwplaat in elkaar te zetten van een strandauto of reddingboot van de Reddingsbrigade. Ook biedt het Reddingmuseum kinderen tot en met 12 jaar de mogelijkheid om Museuminspecteur te worden. Hiermee kunnen de kinderen het museum beoordelen en maken ze zelf kans op mooie prijzen. Deze activiteiten worden iedere dag in de vakantie georganiseerd.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button