Den HelderHollands Kroon

Team Sportservice organiseert online inspiratiesessies

Regio Noordkop – Tal van goede ideeën zijn inmiddels uitgewerkt of zitten in de pijplijn. Sportaanbieders, gemeenten, de gezondheidswereld, ze weten elkaar steeds beter te vinden via de lokale Sportakkoorden. Om nog meer te inspireren verzorgt Team Sportservice twee online inspiratiesessies. Iedereen die interesse heeft en benieuwd is naar de kansen die het Sportakkoord biedt, kan zich inschrijven voor de gratis webinar met vijf verschillende workshops. De eerste is 21 en de tweede 26 oktober.

“We willen met deze online bijeenkomst kijken hoe partijen nog beter samen kunnen werken om ideeën of acties te bereiken en ze vooral veel inzichten geven. Daarnaast proberen we nieuwe partners te bereiken, waardoor wellicht weer nieuwe en verrassende samenwerkingen ontstaan. Want de Sportakkoorden bieden heel veel kansen die lang nog niet bekend zijn bij iedereen”, aldus Nanda Timmerman, coördinator voor Schagen en Hollands Kroon.

Eenzaamheid terugdringen
Team Sportservice biedt vijf workshops van uiteenlopend karakter. “Dan kun je denken aan inclusief sporten. Hoe kun je als vereniging zorgen dat ouderen die niet zo makkelijk meer kunnen aansluiten bij je aanbod toch betrokken houden? En zo eenzaamheid proberen te terug te dringen. Daarvoor hebben we twee experts van het Ouderenfonds bereid gevonden een workshop te verzorgen”, meldt Lydia van Noord.

“Een heel actueel onderwerp is sociale veiligheid binnen je club. Vooral na de schandalen op het gebied van seksuele intimidatie. Hoe zorg je ervoor dat je leden veilig zijn binnen jouw verenging en wat heb je daarvoor nodig. Het Centrum Veilige Sport Nederland neemt deze workshop voor zijn rekening”, noemt Nanda Timmerman als derde voorbeeld.

Meer uitleg
Anders dan de andere vier die gegeven worden, duurt deze een uur. “Een onderwerp dat meer uitleg vergt. De andere vier duren steeds een half uur. Wie zich aanmeldt, kan zich aanmelden voor twee van de vier workshops of voor de sociale veiligheid. Zowel de sessies van 21 oktober als die van 26 oktober zijn gelijk”, verduidelijkt Lydia van Noord.

Aanmelden
Alle informatie over de inspiratiesessies van de lokale Sportakkoorden is online te vinden. Ga voor aanmelding naar de Helderse site sportakkoord-denhelder.nl. Meer weten? Neem contact op met Lydia van Noord voor Den Helder via coordinator@sportakkoord-denhelder.nl of met Nanda Timmerman coordinator@sportakkoord-schagen.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button