112Den HelderVideo

Burgemeester geeft startsein voor ‘drop je knife’ (video)

Advertentie:

Den Helder – De Week van de Veiligheid is een jaarlijks terugkerende, landelijke week waar Den Helder aan meedoet. Op maandagochtend opende Burgemeester Jan de Boer, samen met wijkagent Paul Kraak, jongerenwerken Dennis Scheeve en ambulanceverpleegkundige Wendy Devenijns de week met de start van de inleveractie: Drop je knife (lever je steekwapen in). Politie, handhavers en specialisten op het vlak van veiligheid van de gemeente, jongerenwerkers slaan de handen in elkaar.

Burgemeester Jan de Boer maakt zich hier tijdens de week, maar ook daarna hard voor: “Ik maak mij grote zorgen over steekincidenten, waar we steeds vaker over horen. Het lijkt wel normaler te worden dat bijvoorbeeld jongeren een mes op zak hebben. Dan spreken ze af om een ruzie uit te vechten en een mes mee te nemen. Of ze hebben er een bij zich uit angst. De gevolgen zijn groot, voor de daders, slachtoffers en betrokkenen. Laten we het abnormaal blijven vinden dat je een mes op zak hebt. Voorkomen van steekincidenten is beter dan genezen. Daarom: drop dat mes!”

De inleveractie wordt georganiseerd met Texel en Schagen, de politie en het Openbaar ministerie. Inleveren kan op het politiebureau en via mobiele inleverpunten op verschillende momenten en locaties in de stad.

 

“Het lijkt misschien stoer om, zoals je wel ziet in videoclips, een mes op zak te hebben, maar dat is het niet. Wapens zijn geen speeltjes. Er vallen slachtoffers, soms zelfs doden. Ook onder de mesdragers zelf.” Weg ermee dus, dat is de boodschap van de gemeente. Je kunt messen ‘droppen’ op de volgende locaties in Den Helder en Julianadorp.

Waar Wanneer
Politiebureau, Bastiondreef 2

 

 

Mobiel Inleverpunt

De Schooten – winkelcentrum Schootenplaza

Nieuw Den Helder – winkelcentrum Marsdiepstraat

Stad binnen de linie – De Bolder Beatrixstraat

Julianadorp – winkelcentrum Drooghebol

van 11 tot en met 17 oktober dagelijks van 08:30 – 17:00 uur of bij een politiebus op verschillende inleverpunt (zie schema). Als u buiten deze tijden uw steekwapen wilt inleveren bij het politiebureau, dan moet u zich melden via de intercom.

 

dinsdag 12 oktober van 14.00-16.00

woensdag 13 oktober van 14.00-16.00 uur

 

donderdag 14 oktober van 14.00– 6.00 uur

vrijdag 15 oktober van 14.00-16.00 uur

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button