Den Helder

Gratis energiebesparende producten voor huiseigenaren

Advertentie:

Den Helder – Woningbezitters in Den Helder en Julianadorp kunnen tot eind dit jaar -of zolang de subsidie strekt- gebruik maken van een energiebon ter waarde van € 70,- Daarmee kunnen zij kleine energiebesparende aanpassingen in huis doen.

De voucher bestond al langer, nieuw is de mogelijkheid om deze direct te verzilveren via de webshop van het Duurzaam Bouwloket. Wethouder Duijnker verwacht dat woningeigenaren volop gebruik zullen maken van dit aanbod.

Geld met én energie besparen
De waardebon kan worden gebruikt voor kleine energiebesparende aanpassingen, zoals tochtstrips, ledlampen of een waterbesparende douchekop. Ook voor grotere energiebesparende maatregelen zoals het plaatsen van zonnepanelen of isolatiemaatregelen mag de waardebon worden ingezet. Uiteraard moet er dan worden bijbetaald. Woningbezitters die al eerder energiebesparende maatregelen of producten kochten, kunnen nog steeds € 70,- subsidie terugvragen.

Deze week ontvangen meer dan 15.000 huiseigenaren een brief over het aanvragen van de energiebon. Deze waardebon wordt mogelijk gemaakt door de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) van de Rijksoverheid. Verzilveren is mogelijk via de website www.duurzaambouwloket.nl/denhelder-energiebon. Er is op dit moment nog ruimte in de subsidiepot voor 2.851 aanvragen. De looptijd is tot eind dit jaar, of tot de subsidiepot leeg is.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button