Hollands KroonPolitiek

Hollands Kroon hijst regenboogvlag

Adverentie

Hollands Kroon – Wethouder Mary van Gent heeft voor de nationale ‘Coming Out Day’ de regenboogvlag gehezen op het gemeentehuis in Anna Paulowna. “We doen dit als zichtbare ondersteuning voor de LHBTI’ers, maar ook als boodschap aan alle inwoners van Hollands Kroon om zich in te zetten voor de acceptatie van diversiteit”, vertelt wethouder Mary van Gent.

Elk jaar tijdens Coming Out Day, letterlijke vertaling: ‘Kom-uit-de-kast-dag’, wappert door heel Nederland bij veel gemeentehuizen, scholen en organisaties de regenboogvlag. Dit als teken dat iedereen mag liefhebben wie hij of zij wil en daar ook openlijk voor mag uitkomen. Of je nu lesbisch, hetero, homo, bi, transgender of intersekse (LHBTI) bent. Ook Hollands Kroon doet hieraan mee. Het hele college staat achter de boodschap van Coming out Day.

Coming Out Day wordt jaarlijks op 11 oktober gehouden. Hollands Kroon heeft in 2019 besloten om de regenboogvlag op te nemen in het vlaggenprotocol voor het gemeentehuis.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button