Hollands KroonPolitiek

Senioren Hollands Kroon (SHK) pal achter ‘onwettig’ initiatief huisartsen Wieringen

Adverentie

Hippolytushoef – “Mensen gaan voor de regels. Het eigenlijk onwettige initiatief van de huisartsen om via een slimme verdeling van patiënten een dreigend tekort van artsen op te lossen, is heel slim.” Dat zegt Jip Pankras, fractievoorzitter van de grootste politieke partij in de gemeenteraad van Hollands Kroon, de Senioren Hollands Kroon.

Hij vervolgt: “SHK zal er alles aan doen om dit initiatief dat drie praktijken (Hippolytushoef, Westerland, Den Oever) in stand houdt te steunen. De eerste lijnszorg hoort dan weliswaar niet bij het gemeentebestuur, ik vind wel dat er van alles aan gedaan moet worden om de Wieringers een huisarts te laten houden.”

Onderlinge verdeling van patiënten is verboden bij wet, maar zou die worden toegepast, dan zouden door het grote tekort aan huisartsen ruim 3500 patiënten op Wieringen zonder deze medische zorg komen te zitten. De problemen zijn ontstaan door onder meer het vertrek van twee artsen, die met pensioen gingen/gaan. De patiëntenruil voorkomt ook dat commerciële praktijken, die vooral werken met waarnemers de praktijken overnemen. Deze waarnemers zijn niet bevoegd om in de praktijk ook een apotheek te vestigen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button