Hollands KroonJeugd

Hollands Kroon en Leerlingalert slaan handen in één

Advertentie:

Wieringerwerf – Op de middelbare school Rsg Wiringherlant worden deze week op 10 en 12 oktober leerlingen, ouders en medewerkers van de school door Leerlingalert voorgelicht. De voorlichting gaat over de georganiseerde criminaliteit en de wijze waarop jongeren daarvoor benaderd en ingezet worden. Niet eerder gaf Leerlingalert zo’n grote voorlichting in Noord-Holland.

De gemeente en de school vinden het belangrijk om leerlingen voor te bereiden op volwassenheid. Hierbij hoort helaas ook dit maatschappelijke probleem. “We willen dat de leerlingen verantwoorde keuzes kunnen maken.” De voorlichting wordt gegeven door trainers van het #Alertprogramma (ook wel bekend als #Leerlingalert) en duurt 60 minuten. In deze 60 minuten krijgen de deelnemers inzicht in de omvang, nabijheid en impact van georganiseerde misdaad. Ook leren zij verschillende vormen herkennen en op welke manier zij kunnen handelen. In een video van de gemeente geeft projectleider Petra van den Berg meer uitleg over Leerlingalert.

Het #Alertteam heeft sinds 2020 in de provincie Gelderland en Overijssel meer dan 25.000 deelnemers voorgelicht tijdens ongeveer 400 lessen: “Door onze lessen willen we voorkomen dat jongeren de stap in de misdaad zetten. Daarnaast willen we ook het taboe doorbreken. Daardoor kunnen ouders, jongeren en medewerkers van de school dit onderwerp makkelijker bespreken met elkaar.” De voorlichting is onderdeel van de HK jongerenweek. Tijdens deze week worden door de gemeente 13 workshops gegeven. Naast de voorlichting over criminaliteit zijn er ook workshops over de gemeente en de lokale politiek.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button