Hollands Kroon

Ontwerp Dahliapark in Winkel bekend: 196 gevarieerde woningen

Advertentie:

Winkel – Het ontwerpbestemmingsplan voor het woningbouwproject Dahliapark is openbaar gemaakt en ligt gedurende zes weken ter inzage. Het plan behelst de bouw van 196 woningen precies tussen Nieuwe Niedorp en Winkel en aangrenzend aan park de Meet. Er worden onder andere 40 twee onder een kap woningen, 54 appartementen en 17 vrijstaande woningen gerealiseerd.

In het plan wordt beschreven hoe de ontwikkelingen passen binnen het gemeentelijk, provinciaal en landelijk beleid. Zo moet van de gemeente een kwart van de nieuwe woningen sociale huur zijn. Maximaal 30 procent mag vallen onder de middeldure- en dure koop. Er komen 14 dure appartementen en 40 goedkope appartementen. Daarnaast staan er in het plan ook 19 rijwoningen voor de huur en 54 rijwoningen voor de verkoop. Het plangebied heeft nu nog een agrarische bestemming.

Duidelijk wordt dat er bijzondere aandacht uitgaat naar de overgang tussen het plangebied en Park de Meet. Een groep inwoners met een groot hart voor het park maakte zich zorgen over de impact van de woningbouw. Er wordt rekening mee gehouden: “Om optimaal te kunnen profiteren van de groene uitstraling van het park, en te voorkomen dat bebouwing een negatief effect op het park heeft, worden eisen gesteld aan de achtertuinen van de woningen die grenzen aan het park”, zo staat in het plan.

Het volledige ontwerpbestemmingsplan is in te zien via de website van Ruimtelijke Plannen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button