Den Helder

TekPark mogelijk weg uit gebouw 39: “Prioriteit geven aan het concept”

Den Helder – Het TekPark, de plek op Willemsoord waar scholieren en werkzoekenden sinds vorig jaar kunnen langskomen om geïnspireerd te raken en kennis op te doen over een baan in de techniek, moet mogelijk verhuizen. Wethouder Fotigui Camara liet de Raadscommissie Bestuur en Middelen maandagochtend weten dat de locatie wordt ‘losgelaten’ omdat met de ruimte in pand 39 volgens sommige partijen niet de juiste resultaten worden behaald.

De wethouder geeft desgevraagd aan dat er sprake is van knelpunten in de huidige setting. Wat die knelpunten precies zijn is niet duidelijk. Van de deelnemende partijen, uit het onderwijs, de ondernemers en de overheid, zijn er één of meerdere die iets willen wijzigen aan het concept. Daar is misschien een nieuwe locatie voor nodig. Volgens Camara is het pand op Willemsoord juist heel erg geschikt, maar niet alle deelnemende partijen zijn het daarmee eens: “Niet iedereen heeft het gevoel dat het doel, het op de kaart zetten van techniek onderwijs, voldoende bereikt wordt”, zegt de wethouder. “Het concept is nog niet volledig ontwikkeld. Daar zijn we nu mee bezig.” Er is geen sprake van dat het initiatief wordt geschrapt.

Camara benadrukt dat het niet zeker is dat TekPark moet verhuizen, maar er is wel besloten dat de prioriteit gewijzigd wordt: “Eerst wilden we kosten wat het kost in gebouw 39 blijven. Daarover hebben we nu in overleg besloten dat we dat loslaten. We gaan goed kijken op welke manier het concept zich moet ontwikkelen en besluiten daarna of de huidige locatie hiervoor nog toereikend is.” De verhuurder van gebouw 39 geeft aan nog niks concreets vernomen te hebben over een verhuizing. De programmadirecteur van Tech at Connect, de organisatie achter het TekPark, geeft aan dat het besluit om de precieze invulling van het TekPark te heroverwegen gezamenlijk is genomen. Volgens Camara kan het college in het eerste kwartaal van 2023 meer duidelijkheid geven over de toekomst.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button