Den Helder

Afval rondom nieuwe containers Den Helder

Advertentie:

Sommige woonwijken in Den Helder hebben de afgelopen weken nieuwe containers gekregen. De meeste containers zijn te openen met een pasje. Doel is dat al het afval in de container gaat, maar toch staat er regelmatig vuilnis rondom de containers. Naast dat dit er ongelofelijk vies uitziet en er ongedierte kan komen zijn er veel dieren die restafval zien als eten.

In de Tjalkstraat in Nieuw Den Helder stonden vroeger twee containers. Een GFT en een restafval container. Dit gaf de omwonenden meer mogelijkheid om te scheiden. Nu staat er nog maar een restafval container. Volgens buurtbewoners was er iets mis met de container, waardoor hij niet open ging en al het afval er rondom werd geplaatst. “Ik kan het restafval niet binnen laten staan”, aldus een buurtbewoner.

Naast dat de buurtbewoners zich ergeren aan het zicht op het afval, zien katten en meeuwen het als een plek om eten te vinden. Meeuwen maken de zakken stuk, waardoor zwerfafval ontstaat en katten eten wat ze kunnen vinden. Zo was er een kat yoghurt en smeerleverworst aan het eten.

Reactie gemeente
Gemeente Den Helder laat weten dat “medebewoners hiervoor verantwoordelijk zijn” en ze wederom een melding zal doorgeven aan de Handhavers Openbare Ruimte en de HVC om het omliggende afval te verwijderen. “We zijn samen met HVC voortdurend bezig om de afval inzameling in goede banen te leiden. Hiervoor hebben we ook de bewoners nodig die hun afval op de juiste manier aanbieden. Mochten zich weer problemen voordoen, dan het advies een melding te maken via de app ‘Makkelijk Melden’. Of even een belletje via telefoonnummer 140223.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button