Maritiem

Extra traktatie voor jarige KNRM

Advertentie:

Twee watersporters – ze noemden zich Robbert Jan en Sjoerd Robert – brachten maandag even na het middaguur een bliksembezoek aan het KNRM-station Den Oever. Het was onderdeel van een tocht langs alle stations in Nederland, die een etmaal in beslag zou nemen.

Om één minuut na middernacht waren ze deze begonnen in Cadzand. De reden van deze tocht was het feit dat de KNRM maandag 195 jaar was geworden en dat werd 11 november in alle boothuizen gevierd met taart. De beide watersporters kwamen binnen met ballonnen en serpentines en overhandigden de bemanning een doos snacks om de verjaardag nog meer luister bij te zetten. Die werden door de vrijwilligers Peter van Eekelen en Dirk-Jan Tijsen in dank aanvaard.

Tijd om een kopje koffie te drinken en een visje te eten hadden ze niet, want ze lagen een half uur achter op hun strakke reisschema. Reden waarom de heren een tasje met lekkers uit zee meekregen voor onderweg en als aandenken elk een koffiebeker van de KNRM Den Oever. De twee bliksembezoekers voerden deze ludieke actie uit waardering voor het werk dat de KNRM doet, vooral omdat de hulp door professioneel getrainde vrijwilligers gratis wordt verleend.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button