Goede start voor hockeydames Hermes

Den Helder – De hockeyvrouwen van Hermes zijn uitstekend aan de zaalcompetitie begonnen. De beide wedstrijden tegen Alkmaar en IJburg werden respectievelijk met 5-2 en 3-1 gewonnen.

Met een teleurstellende eerste helft van het veldseizoen achter de rug trokken de dames vol goede moed de zaal in. In de gloednieuwe sporthal van Bergen stonden het treffen met Alkmaar Dames 2 en IJburg Dames 2 op het programma. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en na een mooie openingsgoal van Hermes kwam Alkmaar op gelijke hoogte. Hermes nam langzaam de overhand, maar een toegekende strafbal aan Alkmaar gooide roet in het eten. Alkmaar had alleen geen rekening gehouden met Hermes-keeper Lianne Sikkema, die door haar teamgenoten ook wel ‘The Red Wall’ wordt genoemd. Zij stopte deze strafbal dan ook bekwaam.

Hermes was nu wakker geschud en mede dankzij wat knappe strafcorners liepen ze uit naar 5-1. Dat Alkmaar nog een tegengoal maakte was alleen voor de statistieken. De eerste overwinning dit seizoen zat in de tas en dat gaf de hockeysters uit Den Helder een heerlijk gevoel.

IJburg
Ook de wedstrijd tegen IJburg stond op het programma. De dames van IJburg hadden niet ingecalculeerd dat ze zelf een scheidsrechter moesten meenemen, maar gelukkig was er een speelster van Alkmaar bereid om te fluiten. IJburg ontpopte zich als en taaie tegenstander en vooral verdedigend stonden ze goed. Kansen kregen ze echter niet, het was dan ook verrassend dat IJburg op 0-1 kwam. Met deze stand gingen beide teams ook de rust in.

Hermes ging in de rust even goed met elkaar in gesprek en dat resulteerde in de tweede helft al snel in de gelijkmaker. Dat er bij een volgende strafcorner drie speelsters van IJburg na elkaar te vroeg uitliepen maakte dat de corner een makkie moest worden. Hermes kwam op voorsprong: 2-1. IJburg probeerde van alles, maar mede doordat Hermes er een twee tegen één break uithaalde en vervolgens de 3-1 maakte werd ook deze wedstrijd gewonnen. Het is tijd voor de feestdagen, en het vertrouwen is bij de dames van Hermes fors gegroeid. In de kleedkamer klonk ,al was het nog heel zachtjes, het lied ‘We worden kampioen’.