Uitgaan

Lezing over duinvalleien bij De Helderse Vallei

Advertentie:

De KNNV afdeling Alkmaar-Den Helder organiseert zaterdag 23 november een interessante lezing door Theo Baas. Op een toepasselijke plaats, in een vallei in de Helderse Duinen, vertelt hij over de ontwikkelingen van een aantal vochtige duinvalleien in Noord-Holland.

Begin jaren tachtig van de vorige eeuw werd de waterwinning op veel plaatsen in de duinen teruggedrongen om de natuur een kans te geven zich te herstellen. Theo Baas werkte toen bij de afdeling Onderzoek en Advies van de provincie Noord-Holland als vegetatiekundige.

Om de effecten van de te verwachten vernatting te meten kreeg hij de opdracht om een vegetatiemeetnet op te zetten in een aantal valleien waar effecten te verwachten waren en die jaarlijks te volgen. Op zes plaatsen (van Texel tot in de Kennemerduinen) heeft Theo Baas twaalf jaar lang de ontwikkelingen op de voet gevolgd. In zijn lezing zal hij het hebben over het verrassende herstel van vegetaties in de vochtige duinvalleien op de zuidpunt van Texel, het Zwanenwater en het Kennemerstrand.

De lezing wordt gegeven bij De Helderse Vallei en duurt van 13.30 uur tot 16.00 uur, inclusief pauze. De toegang is gratis voor iedereen vanaf 15 jaar, een vrijwillige bijdrage is natuurlijk heel welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig. Meer informatie is te krijgen bij KNNV coördinator Tineke Broersen via cabroersen@gmail.com.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button